Restaurant More Itz Drimmelen - BINT architecten


Restaurant More Itz, Drimmelen

Status
Gerealiseerd
Jaar
2016
Opdrachtgever
More Itz
Functie
Horeca
Oppervlakte
820M² BVO
Locatie
Drimmelen

In opdracht van More Itz heeft BINT in de jachthaven van Drimmelen een multifunctioneel gebouw gerealiseerd. Het gebouw staat op het uiterste puntje van de havenmond, aan drie zijden omgeven door water. Het programma is over twee lagen uitgewerkt en bevat restaurants, vergaderzalen, feestruimte, terrassen incl. buitenbar, winkel, kantoorruimte, keuken en een bedrijfswoning.

More-Its_Drimmelen_concept

Het concept is gebaseerd op een kruising tussen een zwitsers chalet en een luxe jacht. De grote overstekken en het lijnenspel van het gebouw geven dynamiek aan de buitenzijde en laten zien dat het bedrijf continu in beweging is. De overkapbare buitenterrassen en de buitenbar maken het mogelijk om op ieder weertype in te spelen, er is zelfs een stukje strand met ligbedden en een trouwprieel in de uiterstepunt. De materialisatie kenmerkt zich door de ruwe eerlijke afwerking waarbij veel gebruik van natuurlijke materialen is gemaakt.

De terrassen bevinden zich op de begane grond en eerste verdieping en zijn integraal meeontworpen met het gebouw, een kwinkslag naar de jachtbouw. Rondom het gebouw bevind zich aan drie zijden water waardoor het lijkt alsof het ieder moment kan wegvaren. De omliggende omgeving (de jachthaven, rivier de Amer en de Biesbosch) wordt door de grote glaspartijenen en de ruime overstekken naar binnen getrokken tot de kern. Hierdoor vervagen de grenzen tussen binnen en buiten en wordt het gebouw één met zijn omgeving.

De afwerking van het interieur aan de binnenzijde is geheel in harmonie met het gebouw bedacht:

  • grote doorkijkhaarden met hertegeweien die rechtstreeks uit de overliggende Biesbosch lijken te komen.
  • loungebanken van barnwood met rendiervellen om langdurig te kunnen tafelen.
  • op de eerste verdieping enorme houten spanten met houten dakbeschot in combinatie met gevlinderde betonnen vloeren.

Het interieur is met een uitgekiend verlichtingsplan in iedere gewenste sfeer te brengen. Naar gelang de dag of het seizoen vordert is hierdoor de sfeer geheel aanpasbaar door één simpele druk op de knop. De hoge kwaliteit van de keuken en serviceniveau sluiten volledig aan bij dit unieke project.

More-itz heeft overal net iets meer…

Restaurant More Itz Drimmelen - BINT architecten
More-Its_Drimmelen_tekening_begane_grond
More-Its_Drimmelen_tekening_1eVerdieping

More-Its_Drimmelen_gevels

VvL160404-019
VvL160404-015
VvL160404-021
VvL160404-029

fotografie: Victor van Leeuwen, LevendEcht