Horeca Laco Strandbad Nuenen - BINT architecten
Het huidige paviljoen kenmerkt zich door een aaneenschakeling van verschillende volumes en dakvormen. Vierkante en rechthoekige volumes zijn voorzien van twee puntdaken, een hol gebogen dak en een plat dak, wat een onrustig totaalbeeld oplevert.
Door een schil op boeiboord hoogte om het gebouw heen te maken in de vorm van open houten lamellen wordt het gebouw beter leesbaar met een hedendaagse uitstraling. De verschillende volumes blijven herkenbaar door de diverse hoogtes in de schil te integreren. Ter plaatse van de lichtrand bij de ‘opgetilde’ daken wordt de houten gevel opengewerkt, zodat daglicht tot diep in het gebouw door kan dringen.
De gevel van het kernvolume wordt in z’n geheel met hout bekleed en geleidt bezoekers naar de nieuwe entree en de kassa van het strandbad. Door ook de deuren van de meterkast en gasruimte weg te werken, ontstaat er ruimte voor signing in de houten lamellengevel. De houten lamellen volgen grotendeels de gevellijn, maar wordt op een paar plekken doorgetrokken zodat een overdekt terras ontstaat die onderdeel is van het ensemble.De houten kolom- en liggerstuctuur van het overdekte terras zorgt voor een geleidelijke overgang tussen binnen en buiten. Dit wordt versterkt doordat het houten plafond van buiten naar binnen
doorgetrokken is. In het interieur kunnen verlichting en installaties in deze koof weggewerkt worden. De overgang van houten liggers, overstek van houten plafond en verticale lamellen hebben tevens een functie als zonwering, waarbij op elk moment van de dag de filtering en schaduwwerking anders is.
Naast het plafond wordt ook de materialisatie van de houten vlonderdelen van het terras doorgetrokken in het interieur. De houten vloeren en plafonds worden onderbroken door wit gestucte wanden. Door de eenduidige materialisatie en verlichting op het scheidingsvlak tussen wand en dak worden de verschillende ruimten met elkaar verbonden, wat bijdraagt aan de uitstraling van het strandpaviljoen.

Laco_Strandbad_Nuenen_opbouw