Paviljoen The Coast Monster - BINT architecten
Om de vloeiende overgangen te benadrukken worden de constructieve lijnen van het hoofdvolume doorgezet in de doorgaande routing en het terrasdek. Hierdoor ontstaat er een dynamische vorm waarbij de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Aan de duinzijde gaan de constructieve lijnen over in de balustrades van de steiger. Boven het terras aan de zeezijde worden constructie lijnen ook doorgezet. In ruimte hiertussen zijn rolschermen te spannen voor bescherming tegen zon en regen. Het ‘’dichte’’ dak gaat geleidelijk over in een open lattenstructuur om de zachte overgang te benadrukken, ongeacht de stand van de translucente rolschermen. De constructie blijft deels zichtbaar, wat de tijdelijkheid van de constant veranderende natuur benadrukt.
De tweedeling van het hoofdprogramma in restaurant en multifunctionele ruimte is zichtbaar gemaakt in het dak. Het midden van het paviljoen is hiervoor uitgevoerd met een transparant dakdeel waar licht tot diep in gebouw kan doordringen. Het opdelen van het dak in drie delen voorkomt tevens een te massale uitstraling van het hoofdvolume.
Door het ruime dakoverstek aan alle zijden kan er veel glas worden toegepast in de gevels waardoor het gebouw een transparante uitstraling krijgt. In het midden van de gevel aan de duinzijde loopt de kern van het gebouw tot aan de gevel, hier bevindt zich direct aan de doorgaande routing de uitgifte met een doorkijk door het hart van het paviljoen.
De horizontale gevelbekleding is opgebouwd uit antraciete houten delen, die samen met de witte kozijnen bijdraagt aan een nautische uitstraling. De rest van het paviljoen is ook opgebouwd uit materialen met een natuurlijke uitstraling die opgaan in de omgeving.
The_Coast_Doorsneden_D-E
The_Coast_Doorsnede_G
The_Coast_Plattegrond_00