Restaurant More Itz Drimmelen - BINT architecten


Restaurant More Itz, Drimmelen

Status
Built
Year
2016
Client
More Itz
Function
Leisure
Surface (GFA)
820sqm
Location
Drimmelen (NL)

In opdracht van More Itz heeft BINT in de jachthaven Biesbosch in Drimmelen een multifunctioneel gebouw gerealiseerd. Het gebouw staat op het uiterst puntje van de havenmond. Het programma is over twee lagen uitgewerkt en bevat restauants, vergaderzalen, feestruimten, terassen, winkel, kantoorruimte en een bedrijfswoning ontworpen.

More-Its_Drimmelen_concept

Het concept is gebaseerd op een kruising tussen een chalet en een luxe jacht. De grote overstekken en het lijnenspel van het gebouw laten aan de buitenzijde zien dat het bedrijf continu in beweging is, te overkappen buitenterassen en de buitenbar maken het mogelijk om op ieder weertype in te spelen. De materialisatie kenmerkt zich door de ruwe afwerking waarbij het gebruik van natuurlijke materialen centraal staat.

De terrassen bevinden zich op de begane grond en eerste verdieping,en zijn integraal met gebouw mee ontworpen met het gebouw. Rondom het gebouw bevind zich aan drie zijden water het lijkt alsof het ieder moment kan wegvaren. De omliggende omgeving wordt door het vele glas en de grote overstekken naar binnen getrokken tot de kern, hierdoor vervagen de grenzen tussen binnen en buiten en wordt het gebouw één met zijn omgeving.

De afwerking van het interieur aan de binnenzijde is geheel in harmonie met het gebouw bedacht:

  • grote doorkijkhaarden met hertegeweien die rechtstreek uit de overliggende biesbosch lijken te komen.
  • loungebanken van barnwood met rendiervellen om langdurig te kunnen tafelen.
  • enorme houten spanten met houten dakbeschot op de eerste verdieping en gevlinderde betonnen vloeren.

Het interieur is met een uitgekiend verlichtingsplan in iedere gewenste sfeer te brengen of naar gelang het seizoen of de dag vordert geheel aanpasbaar. De hoge kwaliteit van de keuken en serviceniveau sluiten volledig aan bij dit unieke project. More-itz heeft overal net iets meer…

Restaurant More Itz Drimmelen - BINT architecten
More-Its_Drimmelen_tekening_begane_grond
More-Its_Drimmelen_tekening_1eVerdieping

More-Its_Drimmelen_gevels

VvL160404-019
VvL160404-015
VvL160404-021
VvL160404-029

fotografie: Victor van Leeuwen, LevendEcht