Centrumgebouw Oesterdam Resort Tholen - BINT architecten


Centrumgebouw Oesterdam Resort

Centrumgebouw Oesterdam Resort Tholen
Status
Gerealiseerd
Jaar
2019
Opdrachtgever
Waterrijk Oesterdam
Functie
Multifunctioneel
Oppervlakte
4500M² BVO
Locatie
Tholen

Voor Oesterdam Resort in Tholen heeft BINT het multifunctionele centrumgebouw ontworpen. De voorzieningen in het centrumgebouw bestaan uit: receptie, hotelappartementen, diverse horeca, detailhandel, multifunctionele ruimten, kantoren, havensanitair en wellnesruimten . De locatie van het park is aan de Oesterdam gelegen midden in de Zeelandse delta en natuur. Rondom het centrumgebouw worden een nieuwe haven, ruime parkeergelegenheid en een ligstrand aangelegd.
Het concept voor het gebouw is gebaseerd op een stervorm met drie punten die letterlijk in het centrum samen komen. Doordat het totale programma over de drie vleugels is verdeelt, valt er altijd een vleugel achter het gebouw. Hoerdoor blijft het in aanzicht een bescheiden volume. De armen ‘vangen’ het omliggende landschap en grijpen naar de horizon de kopgevels geven uitstraling richting de verschillende windstreken en vormen vanaf het water het oriëntatiepunt.

Waterrijk-concept